Teknik Pemasaran Facebook Yang BerkesanSalam sejahtera buat pembaca sekalian. Anda tentu tertanya-tanya macam mana saya ingin tarik pelanggan saya dalam facebook sedangkan facebook saya dah ada tapi tidak tahu cara untuk memasarkannya. Jadi disini saya akan tunjukkan kepada anda secara ringkas Teknik Pemasaran Facebook Yang Berkesan dan ianya mempunyai beberapa jenis teknik yang utama iaitu terbahagi kepada lima:

1)    Status
Ia merupakan salah satu cara pemasaran melalui facebook yang penting, yang mana rakan2 anda di dalam facebook akan melihat dan mengongsikan produk anda tersebut kepada pihak lain. Anda boleh konsisten update status facebook anda mengikut “niche” anda yang tersendiri.

2)    Photos
Photo adalah salah satu cara pelanggang mengetahui jenis dan bentuk produk anda. Jika anda hanya memberitahu tentang kelebihan produk, tetapi anda tidak menunjukkan jenis dan bentuk produk anda. Pelanggang anda mungkin tidak tahu, jadi photo amat penting untuk anda mempromosikan produk anda tersebut, Sekarang! anda boleh upload gambar2 tentang perniagaan anda terus ke dalam akaun facebook anda! Kerana rakan-rakan anda sedang menunggu untuk melihat produk dari anda.

3)    Link
Ia merupakan cara pemasaran facebook dimana anda share link yang bermanfaat, link affiliate atau link perniagaan anda sendiri kepada rakan anda. Rakan anda pasti akan mengongsikan link anda tersebut kepada rakan yang lain.

4)    Video
Teknik pemasaran ini lebih kepada anda memberikan informasi berbentuk lebih interaktif kepada rakan facebook anda melalui pemasaran video di facebook.

5)    Notes
Teknik pemasaran ini anda boleh gunakan untuk memberi informasi berkenaan perniagaan anda dalam bentuk santai dan mudah dibaca oleh pelanggan anda.

Teknik ini adalah teknik yang mudah dan menjadi kebiasaan bagi anda memasarkan produk. Tapi ingat, walaupun mudah ianya perlu ada kemahiran menulis ayat bagi menarik pelanggan anda.

Teknik yang baik adalah cara pemikiran yang mantap dan penulisan yang sempurna. Jadi tidak mustahil bagi anda untuk memasarkan produk di semua jenis laman sosial asalkan anda tahu cara dan tekniknya. Sekian.

0 comments:

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best WordPress Themes